Vandaag besteld, dinsdag in huis
Gratis thuisbezorgd vanaf €50

WE CARE

Geïnspireerd door de natuur
Bij het ontwerpen van onze collecties laten we ons inspireren door de natuur en vooral de Nederlandse kust. Onze hoogwaardige materialen komen zoveel mogelijk voort uit natuurlijke bronnen.  Onze kleuren zijn zacht, gewassen en vervaagd wat perfect aansluit bij de kleuren uit de natuur.  We zijn geïnspireerd door het leven aan de kust, waar je je geest leeg kunt maken tijdens een strandwandeling en de frisse, zoute lucht kunt ruiken wanneer je een zeebriesje voelt.

Omdat we zo dankbaar zijn voor de natuur om ons heen willen we er zorg voor dragen. We proberen ons steeds bewuster te worden van alles wat we doen en van de materialen die we in onze collecties gebruiken. Met elke nieuwe collectie die we maken proberen we steeds duurzamer te worden.  

Portugal producties
Het grootste deel van onze collectie wordt geproduceerd in Europa en voornamelijk in Portugal. De fabrieken waar we mee samenwerken bezoeken we regelmatig. Een van onze fabrieken is een klein familiebedrijf en sinds vorig jaar ook GOT's gecertificeerd. Wat betekent dat afval wordt gerecycled, dat ze goed voor mensen zorgen en bewust met kleurstoffen en chemicaliën werken.

Natuurlijke en duurzamere materialen

Jersey sensitive 
Elk seizoen hebben we items die gemaakt zijn van jersey sensitive. Deze stof is een echt comfortabel materiaal, maar het is ook een duurzamere stof. Het bedrijf dat deze stof produceert heeft veel officiële certificaten voor duurzame productie. Al het water dat wordt gebruikt tijdens de productie wordt gereinigd door een speciaal bedrijf en daarom gebruiken ze 50% minder water. Het bedrijf gebruikt zonnepanelen en verbruikt daarom 25% minder energie bij het produceren van stoffen. De CO2-uitstoot is aanzienlijk verlaagd door de aanschaf van een speciaal systeem. Daarnaast worden er minder verpakkingsmaterialen gebruikt waardoor het bedrijf nu 9000 kortonnen rollen en 4000 meter plastic bespaard.

Hiernaast is deze jersey sensitive stof duurzaam voor jou als consument omdat:
- deze stof heeft een 3x langere levensduur dan katoenen kleding.

- deze stof hoeft niet te worden gestreken, wat energie bespaart.

- deze stof is sneldrogend, dus het is niet nodig om in een droger te drogen.

Tencel
Tencel is een stof die voorkomt in elke collectie. Tencel is een natuurlijk materiaal gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en voelt en draagt zo zacht als zijde. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is een kenmerkende stof die elk seizoen terugkeert. Tijdens het produceren van tencel-stof wordt 99,6% van de benodigde chemicaliën hergebruikt en ze eindigen niet in de natuur. Tencel is chloorvrij gebleekt en daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Het bedrijf dat tencel produceert, is gericht op een gesloten productiecyclus en het water dat tijdens de productie wordt gebruikt, wordt gereinigd en teruggevoerd.

Bamboe
Nieuw in onze collectie zijn basisartikelen gemaakt van de zachtste en duurzame bamboestof. Bamboe is een natuurlijke bron van materiaal en duurzamer omdat het snel groeit en geen pesticiden vereist. 

Toekomst
Elk nieuw seizoen en elke nieuwe collectie die we ontwerpen, streven we ernaar om duurzamere materialen te gebruiken en onze manier van werken te optimaliseren. Dus je kunt MOSCOW-kledingstukken kopen en dragen met dit in je gedachten. Zo voel je je goed en zie je er op elke manier mooi uit.

Door bewuster te zijn hopen we terug te geven aan de natuur wat het ons heeft gegeven, zodat we nog lang van de schoonheid kunnen genieten, van generatie op generatie.

Veel liefs, MOSCOW.

Bekijk onze producten:

Vandaag besteld, dinsdag in huis
Gratis thuisbezorgd vanaf €50