Vandaag vóór 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis thuisbezorgd vanaf €50 Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Gratis thuisbezorgd vanaf €50

WE CARE


Geïnspireerd door de natuur
Bij het ontwerpen van onze collecties laten we ons inspireren door de natuur en vooral de Nederlandse kust. Onze hoogwaardige materialen komen zoveel mogelijk voort uit natuurlijke bronnen.  Onze kleuren zijn zacht, gewassen en vervaagd wat perfect aansluit bij de kleuren uit de natuur.  We zijn geïnspireerd door het leven aan de kust, waar je je geest leeg kunt maken tijdens een strandwandeling en de frisse, zoute lucht kunt ruiken wanneer je een zeebriesje voelt.

Omdat we zo dankbaar zijn voor de natuur om ons heen willen we er zorg voor dragen. We proberen ons steeds bewuster te worden van alles wat we doen en van de materialen die we in onze collecties gebruiken. Met elke nieuwe collectie die we maken proberen we steeds duurzamer te worden.  

Portugal producties
Het grootste deel van onze collectie wordt geproduceerd in Europa en voornamelijk in Portugal. De fabrieken waar we mee samenwerken bezoeken we regelmatig. Een van onze fabrieken is een klein familiebedrijf en sinds vorig jaar ook GOT's gecertificeerd. Wat betekent dat afval wordt gerecycled, dat ze goed voor mensen zorgen en bewust met kleurstoffen en chemicaliën werken.

Natuurlijke en duurzamere materialen

Jersey sensitive 

Elk seizoen hebben we items die gemaakt zijn van jersey sensitive. Deze stof is een echt comfortabel materiaal, maar het is ook een duurzamere stof. Het bedrijf dat deze stof produceert heeft veel officiële certificaten voor duurzame productie. Al het water dat wordt gebruikt tijdens de productie wordt gereinigd door een speciaal bedrijf en daarom gebruiken ze 50% minder water. Het bedrijf gebruikt zonnepanelen en verbruikt daarom 25% minder energie bij het produceren van stoffen. De CO2-uitstoot is aanzienlijk verlaagd door de aanschaf van een speciaal systeem. Daarnaast worden er minder verpakkingsmaterialen gebruikt waardoor het bedrijf nu 9000 kartonnen rollen en 4000 meter plastic bespaard.

Hiernaast is deze jersey sensitive stof duurzaam voor jou als consument omdat:

- deze stof heeft een 3x langere levensduur dan katoenen kleding.

- deze stof hoeft niet te worden gestreken, wat energie bespaart.

- deze stof is sneldrogend, dus het is niet nodig om in een droger te drogen.

Europees Linnen
Deze linnen is geteeld en verbouwd in Europa. De kledingstukken gemaakt van dit linnen materiaal worden geverfd en geproduceerd in Portugal waar de arbeidsomstandigheden erg goed zijn en strenge milieu regels worden nageleefd. 

Gerecycled Polyester
Gerecycled polyester geeft een tweede leven aan materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is en anders bij het grofvuil of in de oceaan terecht zou komen. Gerecycled polyester  is net zo goed als nieuw polyester, maar neemt minder middelen in beslag om te maken.

Gerecycled katoen:
Gerecycled katoen is beter voor het milieu omdat het een tweede leven geeft aan het materiaal en dit draagt bij aan het verminderen van afval.  

Verantwoord dons:
We besteden de grootste aandacht aan het welzijn van dieren. Onze donzen en veren zijn afkomstig van dieren die niet onnodig letsel hebben opgelopen. Het verwijderen van dons en veren van levende vogels is verboden. Ook het voederen onder dwang is verboden.

BCI katoen
De productie van BCI katoen streeft naar duurzame katoenteelt. Hierbij wordt rekening gehouden met milieuvriendelijke productie, kwaliteit van de vezels en waardig werk.

Biologisch katoen
Dit katoen is afkomstig van biologische landbouw waarbij geen pesticiden worden gebruikt, wat betekent dat het een lagere impact heeft op het milieu. Het zorgt ook voor het gebruik van minder water op lange termijn, aangezien de bodem, die rijk is aan natuurlijke voedingsstoffen, beter in staat is het water vast te houden.

Toekomst

Elk nieuw seizoen en elke nieuwe collectie die we ontwerpen, streven we ernaar om duurzamere materialen te gebruiken en onze manier van werken te optimaliseren. Dus je kunt MOSCOW-kledingstukken kopen en dragen met dit in je gedachten. Zo voel je je goed en zie je er op elke manier mooi uit.

Door bewuster te zijn hopen we terug te geven aan de natuur wat het ons heeft gegeven, zodat we nog lang van de schoonheid kunnen genieten, van generatie op generatie.

Veel liefs, MOSCOW.

Bekijk onze producten:

Als u cookies accepteert kunt u Moscow Design.nl makkelijker gebruiken, vind u sneller wat u zoekt en ziet u meer relevante informatie. Wilt u cookies accepteren? OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy » Privacy Verklaring